Wild Tales-regisseur schrijft aan filmversie Six Billion Dollar Man

Geplaatst: door de redactie

Damián Szifrón mag zich gaan bezighouden met een script voor Six Billion Dollar Man, de verfilming van de populaire televisieserie The Six Million Dollar Man. De Argentijn kreeg eerder dit jaar een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film voor het door hem geschreven en geregisseerde wraakzesluik Wild Tales.

Damián Szifrón (r.) op de set van Wild Tales, dat hem een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film opleverde.

De geupdate filmversie van de serie uit de jaren '70 van de vorige eeuw, met Lee Majors in de hoofdrol, draait opnieuw om Steve Austin. Dit keer trouwens geen testpiloot zoals in de tv-serie, maar een militair. Na een verschrikkelijk ongeluk overleeft hij doordat er geavanceerde technologie in zijn lichaam verwerkt wordt. Daardoor beschikt hij plots over bovennatuurlijke kracht en snelheid. Het verhaal is gebaseerd op het boek Cyborg van Martin Caidin.

In een verklaring belooft Szifron "een geweldige bioscoopervaring". Daaraan moeten dan ook Mark Wahlberg en Peter Berg (foto hierboven) bijdragen. Wahlberg neemt de rol van Steve Austin op zich, terwijl Berg (The Kingdom, Hancock, Battleship) de regie verzorgt. De twee werkten eerder al samen aan het vorig jaar verschenen Lone Survivor.