Wie regisseert nieuwe Planet of the Apes?

Geplaatst:

door de redactie

Ondanks dat Rise of the Planet of the Apes kon rekenen op prima kritieken, komt regisseur Rupert Wyatt niet terug voor het vervolg. Maar wie gaat Dawn of the Planet of the Apes nu regisseren?

Wyatt besloot het niet te doen omdat hij met de al vastgelegde releasedatum in mei 2014 vond niet genoeg tijd te hebben. Het is voor filmstudio Fox te hopen dat dat voor andere regisseurs die ze op het oog hebben geen probleem zal zijn. Guillermo del Toro (Pacific Rim) en Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later en de aankomende Highlander-reboot) zouden genoemd worden, terwijl Matt Reeves (Cloverfield en Let Me In) voor de studio op nummer één zou staan. Reeves bedankte vandaag ook voor de regie van een nieuwe Twilight Zone-film.

Meer opvallende keuzes zijn J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed), Jeff Nichols (Take Shelter) en Juan Antonio Bayona (The Orphanage). Ook Rian Johnson (die binnenkort komt met de sciencefiction actiefilm Looper) staat op het lijstje. Volgens Deadline probeert Fox de regisseurs te verleiden met de belofte dat ze “veel creatieve vrijheid krijgen” als ze het project aanpakken. De film heeft in ieder geval al een script van dezelfde schrijvers als het eerste deel.

(VIA)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.