Who wants to play with fire?

Geplaatst: door de redactie

Nu Gary Ross definitief “nee” heeft gezegd tegen de opvolger van The Hunger Games is het de vraag welke regisseur zijn vingers durft te branden aan het tweede deel in de serie, Catching Fire. Filmstudio Lionsgate schijnt inmiddels een lijst te hebben opgesteld met een aantal interessante namen.

Nog niet alle namen op het lijstje zijn bekend, maar wel is duidelijk dat er alleen mannen in overweging zijn genomen (sorry, Kathryn Bigelow). Lionsgate is duidelijk weer op zoek naar een regisseur die in eerste instantie een artistieke visie heeft en niet noodzakelijk iemand met grote commerciële successen op zijn CV. De drie namen die tot nu toe bekend zijn:

De eerste is die van David Cronenberg. Cronenberg kwam al een aantal keren dicht bij een blockbuster (Return of the Jedi, Total Recall), maar heeft er nog geen op zijn naam staan. Hij staat het meest bekend om zijn oudere horrorwerk (The Fly) en maakte de laatste jaren misdaadfilms als A History of Violence en Eastern Promises. Zijn laatste bioscoopfilm was A Dangerous Method.

Ook Alfonso Cuaron staat op het lijstje. Lionsgate heeft duidelijk afgekeken bij Warner Brothers: Cuaron werd destijds ook de derde Harry Potter-film “The Prisoner of Azkaban” toevertrouwd. Verder kennen we hem van Y Tu Mama Tambien en Children of Men. Onlangs rondde Cuaron ook de opnamen van de scifi-film Gravity met George Clooney en Sandra Bullock af.

De laatste naam is die van Alejandro Inarritu. Inarritu werkte al eerder met Hunger Games-producer Jon Kilik aan het door hem geregisseerde Babel. Een tijdje terug was hij verantwoordelijk voor Biutiful, waarin de hoofdrol was weggelegd voor Javier Bardem. Ook die film werd geproduceerd door Kilik.