White Men Can’t Jump remake in ontwikkeling

Geplaatst: door Tom van Steensel

Volgens The Hollywood Reporter werkt Kenya Barris aan een remake van White Men Can’t Jump. De bedenker van de sitcom Black-ish zal de nieuwe versie van de komische sportfilm maken samen met profatleten Blake Griffin en Ryan Kalil.

Barris zal het scenario schrijven en Griffin en Kalil treden aan als producenten. Wie de regie en de hoofdrollen op zich zullen nemen, is nog niet bekend. In de originele film van Ron Shelton uit 1992 waren Wesley Snipes en Woody Harrelson te zien als twee totaal verschillende straatbasketballers, die een slinks plan bedenken om andere spelers geld afhandig te maken. White Man Can’t Jump is niet de enige aankomende remake van Barris; hij werkt namelijk ook aan een reboot van Shaft. Het door hem bedachte Black-ish is momenteel een van de meest succesvolle komedies op televisie. De serie won eerder deze maand nog een Golden Globe.

De remake wordt geproduceerd door Mortal Media, het nieuwe productiebedrijf van NBA-speler Griffin en NFL-speler Kalil. Mortal Media werkt momenteel eveneens aan een remake van de film The Rocketeer.