Weg van Jou met Katja Herbers heeft trailer

Geplaatst: door de redactie

In eigen land is Katja Herbers waarschijnlijk het bekendst als de psychopatische Joyce in televisieserie Divorce en van de twee Mannenharten-films. Tegenwoordig timmert ze over de grens flink aan de weg in televisieseries als Manhattan, The Americans en The Leftovers. Tussendoor vond de 36-jarige actrice ook nog tijd voor de hoofdrol in een nieuwe Nederlandse romcom. Van het half oktober verschijnende Weg van Jou is nu ook een trailer verschenen.

Herbers geeft in de film gestalte aan de ambitieuze dertiger Evi. Zij is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, wanneer blijkt dat haar leidinggevende (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen.

Evi laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives en Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

Het script voor de romantische komedie is geschreven door Jacqueline Epskamp (Zwarte Tulp, Pak van mijn Hart, Divorce) met bewerkingen van actrice Anna Drijver en regisseur Paula van der Oest. Jelle de Jonge, die eerder met Bon Bini Holland een grote bioscoophit scoorde, tekende voor de regie. Weg van Jou is vanaf donderdag 12 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.