Warner Bros. zoekt vrouwelijke regisseur voor Wonder Woman

Geplaatst: door de redactie

Onlangs werd bekend dat Warner voor 2017 een Wonder Woman solofilm op de kalender (klik hier voor de complete kalender) heeft gezet en volgens The Hollywood Reporter is men op zoek naar iemand voor de regie. En de lijst met kandidaten zou wat korter zijn omdat Warner een vrouw aan het roer wil hebben.

Wonder Woman zelf is al gecast: de Israëlische Gal Gadot (Fast & Furious 6) zal in de huid kruipen van de goddelijke superheldin uit de DC-comics. Ze maakt in 2016 voor het eerst haar opwachting in Batman v. Superman en in 2017 maakt ze deel uit van de Justice League-film en krijgt ze haar eigen spin-off. Welke vrouwelijke regisseurs zouden geschikt zijn om haar een eigen film te laten dragen? Een aantal van onze eigen suggesties op een rij.

Kathryn Bigelow: we kennen de ex-vrouw van James Cameron inmiddels vooral van geprezen oorlogsfilms als The Hurt Locker en Zero Dark Thirty, maar Bigelow heeft al langer ervaring met actiefilms als Point Break en Strange Days. Ook regisseerde ze Jamie Lee Curtis in Blue Steel.

Wonder Woman is de ultieme heldin. Lees ook: onze top vijf met female action heroes

Lexi Alexander: Alexander speelde zichzelf in de kijker met Green Street Hooligans, waarin Charlie Hunnam Elijah Wood introduceert in de wereld van voetbal hooligans. Bovendien hakte ze daarna al een keer met het superhelden-bijltje: ze regisseerde Ray Stevenson in The Punisher: War Zone.

Mimi Leder: Leder werkte jarenlang op televisie aan E.R. en regisseerde op filmgebied projecten als Pay It Forward en de rampenfilm Deep Impact. Inmiddels werkt ze weer vooral aan televisie, maar voor haar filmdebuut The Peacemaker (met E.R.-ster George Clooney) schoot ze ook grootschalige actie.

Angelina Jolie: Jolie timmert de laatste jaren hard aan de weg als regisseur. Binnenkort komt ze met het biografische oorlogsdrama Unbroken en daarna volgt een relatiedrama met hubbie Brad Pitt. In haar regiedebuut In The Land of Blood And Honey liet zal al een aantal Bigelow-achtige actiescènes zien.