Warner Bros. houdt het klein (grapje!) in laatste trailer Mad Max

Geplaatst: door de redactie

Amper bekomen van de vier actierijke tv-spots voor Mad Max: Fury Road die dit weekend verschenen, heeft filmstudio Warner Bros. nu een laatste trailer vrijgegeven voor de actiethriller. En blijkt nog maar eens wat ons vanaf 14 mei te wachten staat: een ronduit krankzinnige achtbaanrit.

George Miller keert terug voor dit vierde deel in de franchise die hij zelf in de jaren tachtig van de vorige eeuw startte met Mel Gibson in de titelrol van 'Mad' Max Rockatansky. Dit keer is het Tom Hardy die achter het stuur van een woestijnbuggy plaatsneemt in een dystopische toekomst waarin hel en verdoemenis regeren. 

Rockatansky is misschien niet de sterkste, hij is wel één van de slimmeren. Ondanks dat hij een einzelgänger pur sang is, ontfermt Max zich over een door Imperator Furiosa (Charlize Theron) geleid groepje weerlozen (met onder meer Zoë Kravitz en model Rosie Huntington-Whiteley) en beschermt hen tijdens een wilde race door de woestenij tegen de megalomane tiran Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne, 'Toecutter' uit de eerste Mad Max). Naast Hardy, Theron en Byrne zien we ook belangrijke rollen voor Nicholas Hoult en Nathan Jones.

Lukt het Max en Furiosa om te ontkomen aan Immortan Joe? Dat zien we vanaf 14 mei in de Nederlandse bioscopen. Met muziek van onze landgenoot Tom 'Junkie XL' Holkenborg.