Voorgerecht voor Het Diner geserveerd met officiƫle trailer

Geplaatst: door de redactie

De film was al te zien tijdens het filmfestival in Toronto, maar vanaf 7 november kunnen ook wij Het Diner bekijken in de bioscoop. Regisseur Menno Meyjes - die vooral carrière maakte in Amerika - waagde zich aan de verfilming van de gelijknamige bestseller van Herman Koch. Meyjes schreef zelf het script en charterde Daan Schuurmans, Kim van Kooten, Jacob Derwig en Thekla Reuten voor de vier hoofdrollen.

Schuurmans speelt Serge Lohman, een politicus in de race voor het premierschap, terwijl Derwig gestalte geeft aan diens broer Paul, een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman. Ze gaan samen met hun respectievelijke vrouwen Babette (Van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten.

Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

Het Diner, waarvoor Ilse DeLange met het nummer Blue Bittersweet de titelsong levert, draait vanaf donderdag 7 november 2013 in de Nederlandse bioscopen. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaand voorgerecht in de vorm van de eerste trailer.