Trailer voor Valerian and the City of a Thousand Planets

Geplaatst: door Tom van Steensel

Niet alleen de Guardians of the Galaxy nemen je straks weer mee de ruimte in, ook Luc Besson (The Fifth Element) schotelt ons komende zomer een nieuwe space opera voor. Bekijk de volledige trailer voor Valerian and the City of a Thousand Planets.

In de 28ste eeuw vormen speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden van het universum handhaaft. Ze moeten voor hun nieuwe missie naar de metropool Alpha, waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Wanneer een duistere kracht deze ‘stad van duizend planeten’ bedreigt, begint een race tegen de klok om de verwoesting ervan tegen te houden.

Luc Besson baseerde de film op de gelijknamige graphic novel, waar hij als kind in Frankrijk mee opgroeide. Bijrollen zijn er voor Ethan Hawke, Clive Owen, en onze eigen Rutger Hauer. Ook zangeres Rihanna is al even in de trailer te zien. De film zelf verschijnt op 26 juli in de Nederlandse bioscopen.