Volledige trailer voor heldenepos Redbad

Geplaatst: door de redactie

Na het succes van Michiel de Ruyter doet regisseur Roel Reiné er voor Redbad nog een schepje bovenop. Dat leidde zelfs tot problemen met YouTube, dat een teaser trailer van de film verwijderd wilde zien omdat deze beledigend zou kunnen zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen. Reiné's heldenepos verschijnt eind deze maand in de bioscoop en kreeg na beide teasertrailers nu ook zijn echte, iets langere, voorproefje.

Redbad (Gijs Naber) , zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert (Derek de Lint) zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven.

Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met Frea (Loes Haverkort), de dochter van koning Wiglek (Søren Malling).

Wanneer hij samen met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus Sinde (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan Karel Martel (Tibo Vandenborre), zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Tijdens een jaarmarkt ziet Redbad hoe priester Willibrord (Jack Wouterse) zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Redbad zweert haar te bevrijden.

Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom Eibert en neef Jurre (Teun Kuilboer), die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan...

Redbad verschijnt op donderdag 28 juni in de Nederlandse bioscopen.