Volledige trailer voor Fences met en van Denzel Washington

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Voor het eerst sinds The Great Debaters uit 2007 neemt Oscarwinnaar Denzel Washington zelf weer eens plaats achter de camera. Hij verfilmde het prijswinnende toneelstuk Fences en neemt, net als Viola Davis, een hoofdrol op zich. Bekijk na de eerder verschenen teaser nu ook een volledige trailer voor het rassendrama.

Davis en Washington spelen in het zich in de jaren '50 van de vorige eeuw afspelende Fences een echtpaar: Rose en Troy. Ondanks het racisme en rassenhaat om hem heen, slaagt vuilnisman Troy erin zich op te werken tot de chauffeur van de vuilniswagen. Wanneer zijn zoon Cory (Jovan Adepo), net als Troy in zijn jongere jaren, een carrière als honkballer ambieert, probeer Troy zijn nakomeling daarvan te weerhouden omdat hij vreest dat zijn huidskleur succes in de weg staat.

Voor Washington en David zijn de rollen van Troy en diens echtgenote Rose niet onbekend, zij speelden ze eerder ook al in het door August Wilson in de jaren '80 geschreven, veelvuldig bekroonde, toneelstuk. Zo kregen beide hoofdrolspelers - net als het toneelstuk zelf - een Tony Award voor hun vertolking.

Fences gaat op Eerste Kerstdag uit in de Verenigde Staten, wij moeten nog ietsje langer wachten. Het door velen al voor Oscarsucces getipte drama draait vanaf 16 februari in de Nederlandse bioscopen.