Volgende X-Men heeft officiƫle titel te pakken

Geplaatst: door de redactie

In een interview met IGN deed Bryan Singer (regisseur van X-Men 1 en 2 en producer van X-Men: First Class en de volgende film) het één en ander uit de doeken over de aankomende prequel.

Zo ligt de naam volgens Singer nu officieel vast op X-Men: Days of Future Past. Daarmee weten we ook meteen het (gedeeltelijke) bronmateriaal, want die titel komt rechtstreeks van een tweetal stripboeken uit de Uncanny X-Men-serie die verschenen in de jaren tachtig. Bekijk hieronder het interviewtje met Singer waarin hij ook praat over zijn mogelijke terugkeer naar de serie.

Voor mensen die de stripboeken nooit gelezen hebben, maar de titel wel ergens van kennen: de verhaallijn van Days of Future Past werd ook ooit gebruikt in de X-Men animatieserie, al is het daarin niet Kitty Pride die een “soort van” tijdreis maakt, maar Cable.

Beide verhalen spelen zich in ieder geval af in een toekomst waarin mutanten opgejaagd worden door de Sentinals: gigantische robotten die ook al heel even te zien waren tijdens een trainingsessie in X-Men 3.

X-Men: Days of Future Past moet verschijnen in de zomer van 2014. Bekijk hier hoe de eerste prequel had moeten eindigen.

(IGN)