Vincent Cassel jaagt op Matt Damon in nieuwe Bourne-film

Geplaatst: door de redactie

Na Ocean's Twelve en Thirteen herenigt Vincent Cassel (Trance) weer met Matt Damon voor de vijfde Bourne. De details omtrent zijn rol zijn nog schaars, maar volgens Variety speelt hij een moordenaar met de opdracht Bourne te doden.

 

En zo lijkt hij in de voetsporen te treden van onder meer Clive Owen in het eerste deel en Karl Urban in het tweede deel. Cassel voegt zich bij een cast die al bestond uit onder meer Julia Stiles (terug als Nicky Parsons) en Alicia Vikander - die we onlangs nog zagen in de trailer voor The Danish Girl. Tommy Lee Jones (The Homesman) speelt een ouwe rot binnen de CIA, hoogstwaarschijnlijk het type rol dat in de serie eerder gespeeld werd door Brian Cox en David Strathairn.

Er is sowieso nog weinig bekend over het verhaal zelf, hoewel Damon verklapte dat er geschoten gaat worden in Griekenland en Las Vegas en dat de film zich afspeelt in een post-Snowden wereld. De regie is wederom voor Paul Greengrass (Captain Phillips) die het scenario schreef met zijn vaste editor (en Oscarwinnaar voor The Bourne Ultimatum) Christopher Rouse. De nieuwe - overigens nog altijd titelloze - Bourne-film moet in de zomer van 2016 de bioscoop bereiken.