Video: Star Wars makers brengen eerbetoon aan Carrie Fisher

Geplaatst: door Tom van Steensel

Momenteel wordt in Orlando het 40-jarig bestaan van de Star Wars-saga gevierd met een groots fan-evenement. Uiteraard bracht men ook een eerbetoon aan de onlangs overleden Carrie Fisher, die eind dit jaar weer te zien is in Star Wars: The Last Jedi.

Voor de viering reisden veel bekende gezichten af naar Orlando om de verschillende panels bij te wonen. Warwick Davis mocht onder meer George Lucas en Harrison Ford interviewen. Zelfs Hayden Christensen kon rekenen op een groot applaus, maar het hoogtepunt was uiteraard het eerbetoon aan Fisher. Dochter Billie Lourd, die na haar rolletje The Force Awakens straks ook weer te zien zal zijn in The Last Jedi, kwam met een emotionele speech, gevolgd door een vijf minuten durende video. Daarin werd niet alleen teruggeblikt; er waren ook beelden te zien van Fisher op de set van The Last Jedi.

Mogelijk is Fishers optreden in The Last Jedi niet de laatste keer dat we haar zien als Leia. Een aantal van haar scenes uit The Last Jedi wordt misschien doorgeschoven naar de momenteel nog titelloze negende film uit de franchise. Star Wars: The Last Jedi verschijnt op 13 december in de Nederlandse bioscopen.