Verne Troyer, Mini-Me uit de Austin Powers-films, overleden

Geplaatst: door de redactie

In zijn woonplaats Los Angeles is zaterdag Verne Troyer overleden. Over de doodsoorzaak van de slechts 80 centimeter lange acteur is niets officieel bekend, maar in de bekendmaking van zijn overlijden op zijn Facebook-pagina wordt gesproken over depressie en zelfmoord. Troyer werd 49 jaar.

Troyer is bij het grote publiek vooral bekend als het personage Mini-Me, een gekloonde versie van de door Mike Myers gespeelde Dr. Evil in Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Austin Powers in Goldmember. Daarnaast had hij ook rolletjes in films als Harry Potter and the Scorcerer's Stone, How the Grinch Stole Christmas, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Jingle all the Way en The Love Guru, waarin hij opnieuw te zien was naast Myers.

Myers reageerde tegenover Deadline bedroefd op het overlijden van Troyer. “Verne was een volleerd professional en een baken van positiviteit voor de mensen die de eer hadden om met hem samen te werken. Het is een trieste dag, maar ik hoop dat hij zich op een betere plaats bevindt. Hij zal erg gemist worden.”