Van Helsing krijgt tweede poging, mét Tom Cruise

Geplaatst: door de redactie

De film Van Helsing uit 2004 leverde een bescheiden succesje en vooral veel kritiek op. Universal Studios wil een reboot. Toverwoorden: Tom Cruise en keiharde actie.

Oud-vampier Tom Cruise wordt de nieuwe vampierendoder, is het plan. Terwijl het toch eigenlijk niet kon liggen aan de vorige lekkere hapjes in de hoofdrollen, Hugh Jackman en Kate Beckinsale. Die haalden wereldwijd dan wel een slordige 300 miljoen dollar binnen, maar leverden niet bepaald een film af om te herinneren. De studio liet met pijn in het hart de serie films schieten die zij over het karakter in gedachten had.

Alex Kurtzman en Roberto Orci gaan zich nu ontfermen over het nieuwe verhaal. Kennen we die? Ja, die kennen we. De schrijvers en producenten bezorgden ons eerder Star Trek, Transformers en MI:3. Inderdaad, ook al met Tom Cruise als actieheld. Ze zijn naar verluid inmiddels ook al benaderd om een tweede deel van de Spiderman reboot voor te bereiden.

Goed nieuws dus: keiharde actie vormt voor deze twee de absolute sleutel tot succes. Met grof geschut moeten de nieuwbakken vampierenjagers van het doek afspatten. En dat niet alleen, ook de altijd enge en soms grappige mummies uit The Mummy mogen we binnenkort van hun hand terug verwachten op het witte doek. Acteurs zijn hiervoor tot op heden nog niet gestrikt.