Valt He-Man te reanimeren?

Geplaatst: door de redactie

In de eindeloze stroom superheldenfilms missen we er nog ééntje, volgens Sony. De studio gaat een poging wagen om de oude krachtpatser He-Man uit de spinnenraggen te vissen. Regisseur Jon M. Chu (foto boven) mag 'm doen.

In de jaren '80 was de animatieserie over He-Man een dikke hit. In dat decennium kroop 'Expendable' Dolph Lundgren nog in de huid van de zwaardvechter in de bioscoopfilm Masters of the Universe. Hij vormde zo wellicht een held voor de jongere kijker, maar de film flopte pijnlijk. Sony ziet er wel brood in en gaat voor een nieuwe Masters of the Universe. Benieuwd welke spierbundel zich durft te wagen aan het personage. In 2002 kreeg de animatieserie al een make-over en dat leverde ook een game op voor Xbox.

Chu is in ieder geval een aparte keus. Met GI Joe: Retaliation moet hij volgend jaar ook een bombastisch kunstje flikken, maar hij is toch vooral druk met de docu over Justin Bieber en ook dansfilms Step Up 2 en 3D komen van zijn hand. Sony probeert het He-Man project al langer van de grond te krijgen. Het script komt van Alex Litvak, die Predators en de laatste Three Musketeers heeft geschreven.

He-Man speelt zich af op een andere planeet, die is teruggeworpen naar de middeleeuwen (zie: He-Mans bijpassende kapsel). Met zwaard, schild en een hoop anabolen bevecht He-Man het kwaad, zijnde de boze tovenaar Skeletor. En toch denken we dat een boel dertigers bij het horen van dit nieuws die oude flick van Lundgren nog één keertje zullen opzetten...