Unforgiven krijgt Japanse remake

Geplaatst: door de redactie

De rollen worden een keer omgedraaid: na talloze Amerikaanse remakes van Aziatische films krijgt de Oscarwinnende western Unforgiven een Japanse versie met Ken Watanabe (Inception, The Last Samurai) in de Clint Eastwood-rol.

Veel van Eastwoods westerns werden sowieso beïnvloed door Aziatische cinema (zie A Fistful of Dollars en Yojimbo) dus de cirkel lijkt enigszins rond. De remake van Unforgiven krijgt de titel Yurusarezaru Mono mee (vertaald naar het Engels: “A Thing That Can’t Be Forgiven”) en speelt zich af in 1880 op een eiland in het noorden van Japan waar Watanabe een samurai met een gewelddadig verleden speelt die over wordt gehaald om nog een laatste klus te doen.

Watanabe werkte als acteur overigens eerder met de regisseur Clint Eastwood (samen op de foto) aan Letters from Iwo Jima. Koichi Sato zal voor de remake van Unforgiven de rol aanpakken waarvoor Gene Hackman zijn tweede Oscar won in 1993. Akira Emoto zal het personage vertolken dat in de originele versie werd gespeeld door Morgan Freeman. De opnamen van de film beginnen de komende herfst in Japan en het eindproduct moet in 2013 in de bioscoop te zien zijn.