Underworld: Blood Wars heeft eerste trailer

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Na Underworld (2003), Underworld: Evolution (2006), Underworld: Rise of the Lycans (2009) en Underworld: Awakening (2012) verschijnt met Underworld: Blood Wars in december het vijfde deel uit de franchise. Bekijk de eerste bewegende beelden van Kate Beckinsale als Selene.

In Blood Wars weet Selene brute aanvallen te pareren van zowel de Lycan als de Vampier-factie die haar heeft verraden. Haar enige bondgenoten zijn David (Theo James) en zijn vader Thomas (Charles Dance), samen met hen moet ze proberen de eeuwige oorlog tussen de Lycans en de Vampieren te stoppen. Ook al betekent dit dat ze het ultieme offer zal moeten brengen.

Het vijfde deel is de serie werd geregisseerd door de Duitse Anna Foerster, die daarmee haar filmregiedebuut maakt. Wel regisseerde ze al enkele afleveringen van de televisieseries Outlander en Criminal Minds en was ze als cameravrouw betrokken bij blockbusters Independence Day, The Day After Tomorrow, Anonymous en White House Down van haar landgenoot Roland Emmerich. Underworld: Blood Wars is vanaf 1 december te zien in de Nederlandse bioscopen.