Tweede trailer voor The Walk van Robert Zemeckis

Geplaatst: door de redactie

Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future) heeft een speelfilm gemaakt over de beroemde stunt van Philippe Petit. Bekijk een nieuwe trailer voor The Walk met Joseph Gordon-Levitt als de Franse waaghals.

Petit droomde er altijd van om zonder veiligheidstouw op een koord tussen de Twin Towers te balanceren. Samen met zijn mentor Papa Rudy (gespeeld door Ben Kingsley - met Zemeckis en Gordon-Levitt te zien op de foto boven) wist hij in 1974 uiteindelijk wat bekend zou komen te staan als de "meest artistieke misdaad van de eeuw" ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Maar al tijdens de voorbereiding lopen Petit en Rudy tegen heel veel obstakels aan die eerst nog even overwonnen moeten worden.

Petit schreef later een boek over zijn stunt waarmee in 2008 ook de geprezen documentaire Man on a Wire gemaakt werd. Zemeckis en zijn schrijfpartner Christopher Brown (met wie hij werkte aan Beowulf, The Polar Express en A Christmas Carol) gebruikten datzelfde boek ook als basis voor hun speelfilm. The Walk gaat deze maand in première op het Film Festival van New York, waar eerder ook Zemeckis' Flight voor het eerst vertoond werd. De film verschijnt op 1 oktober in Nederlandse bioscopen.

Bekijk ook de eerste trailer voor The Walk