Tweede trailer voor The Mummy

Geplaatst: door Tom van Steensel

Universal haalt hun klassieke filmmonsters van stal voor een 'shared cinematic universe’. Op 8 juni is het als eerst de beurt aan The Mummy, waar de studio Tom Cruise voor wist te strikken. Bekijk de tweede trailer voor de nieuwe avonturenfilm.

The Mummy brengt de kijker van de zandvlaktes in het Midden Oosten, waar soldaat Cruise per ongeluk stuit op het titelpersonage, naar de ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. In deze incarnatie is de mummie (Sofia Boutella) een prinses uit het oude Egypte, die vanwege haar lust naar macht ooit van het leven werd beroofd. Wanneer Cruise en zijn mannen haar per ongeluk weer tot leven wekken, is ze vastberaden om op een gruwelijke manier wraak te nemen en vervolgens met haar duistere krachten over de wereld heersen.

Bijrollen zijn er voor Annabelle Wallis (Peaky Blinders), Jake Johnson (Jurassic World), Courtney B. Vance (American Crime Story: The People V. O.J. Simpson) en Russell Crowe (Gladiator). Crowe geeft in de film gestalte aan Dr. Henry Jekyll, die in de toekomst vaker op moet duiken in het  'shared cinematic universe'. The Mummy is de tweede film van schrijver en producent Alex Kurtzman (Transformers, Star Trek) als regisseur.