Tweede trailer voor remake RoboCop

Geplaatst: door de redactie

De tweede trailer voor RoboCop-remake van regisseur José Padilha (Tropa de Elite 2) is hier. Deze nieuwe versie met Joel Kinnaman (The Killing) in de titelrol verschijnt februari volgend jaar. Het origineel van Paul Verhoeven kwam onlangs nog aan bod in onze filmklassieker-rubriek.

Het jaar is 2028 en de locatie is nog steeds Detroit. Het Amerikaanse bedrijf OmniCorp is erg succesvol met het inzetten van gevechtsrobots in oorlogsgebieden over de hele wereld. De grote baas (Michael Keaton) wil de machines ook in het binnenland in gaan zetten, maar dan moet er wel een menselijk tintje aanzitten. En dus wordt besloten de zwaargewonde politieagent Alex Murphy (Kinnaman) met hulp van de laatste technieken weer tot leven te wekken....

Gary Oldman (The Dark Knight) en Jackie Earle Haley (Watchmen) spelen de personages die RoboCop respectievelijk in elkaar zetten en trainen. Abbie Cornish (Sucker Punch) is te zien als de vrouw van Murphy en Michael K. Williams (Omar in The Wire) is zijn politiepartner. De cast bestaat verder uit Samuel L. Jackson als televisiehost en Jay Baruchel als een werknemer van OmniCorp. RoboCop gaat op 13 februari bij ons in première. Bekijk hier de vorige trailer.