Tweede trailer voor Red Sparrow

Geplaatst: door Tom van Steensel

Jennifer Lawrence herenigde met haar Hunger Games-regisseur Francis Lawrence voor Red Sparrow, een verfilming van het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. Bekijk de tweede trailer voor de film die op 1 maart in de bios verschijnt.

In de film zien we hoe Dominika Egorova (Lawrence) tegen haar eigen wil wordt opgeleid tot ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Ze leert daar hoe ze haar lichaam als wapen kan gebruiken, maar heeft moeite haar zelfbewustzijn te behouden tijdens de onmenselijke training. Toch groeit ze uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is een CIA-agent (Joel Edgerton) die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. Ze komen beide terecht in een web van aantrekkingskracht en bedrog, waarbij hun loyaliteit flink op de proef wordt gesteld.

Bijrollen zijn er voor Charlotte Rampling (45 Years), Jeremy Irons (Dead Ringers) en Mary-Louise Parker (Weeds). De cast heeft tot slot ook nog een Nederlands en een Belgisch tintje, door de aanwezigheid van Thekla Reuten en Matthias Schoenaerts.