Tweede trailer voor The Man From U.N.C.L.E.

Geplaatst: door de redactie

Na eerder Sherlock Holmes en momenteel King Arthur is er nog een andere licentie die Guy Ritchie nieuw leven inblaast voor een jongere generatie. Bekijk Armie Hammer en Henry Cavill in een nieuwe trailer voor The Man From U.N.C.L.E.

De originele tv-serie The Man From U.N.C.L.E. liep van 1964 tot 1968 en draaide om een charismatische C.I.A.-agent (Robert Vaughn) die noodgedwongen moet samenwerken met zijn K.G.B.-tegenpool (David McCallum). In de nieuwe versie wordt de Amerikaan gespeeld door de Britse Henry Cavill (volgend jaar weer te zien als Superman) en de Amerikaanse Armie Hammer (The Lone Ranger) kruipt in de huid van de Russische spion. Bijrollen zijn er voor Alicia Vikander (Ex Machina, Testament of Youth) en Jared Harris (Poltergeist). Ook Hugh Grant is te zien in één van zijn zeldzame non-romkom rollen.

Volgens Ritchie, die we naast Sherlock Holmes vooral kennen van Britse gangsterfilms als Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels, hoef je de serie niet te kennen om de film te kunnen waarderen. Hij gaf zelf aan de show nooit echt gekeken te hebben (alleen castlid Hugh Grant was een grote fan) en zijn insteek volgt meer de jaren zestig Connery Bond-films. Het concept van de show was destijds dan ook afkomstig van Bond-bedenker Ian Fleming. De film verschijnt op 20 augustus in Nederland.

Bekijk ook de eerdere trailer voor The Man From U.N.C.L.E.