Tweede trailer voor Live By Night

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na het Oscarwinnende Argo komt regisseur Ben Affleck met een ode aan de klassieke gangsterfilms waar Warner Bros groot mee is geworden. Bekijk de nieuwe trailer voor Live by Night, gebaseerd op het boek van Dennis Lehane, de schrijver van het eveneens door Affleck verfilmde Gone Baby Gone.

De film speelt zich af in de roerige jaren ‘20, toen de drooglegging de stroom alcohol in de door gangsters gerunde barretjes nog niet had stopgezet. Joe Coughlin (Affleck), de zoon van een politiecommissaris in Boston, keert zijn strenge opvoeding de rug toe voor een criminele carrière. Joe breekt één van de belangrijkste als hij geld en een informant steelt van een invloedrijke maffiabaas. De licht ontvlambare situatie eindigt in een tragedie en stuurt Joe op een pad van wraak, ambitie, romantiek en verraad. Hij verlaat Boston en komt hoog op de ladder terecht in de broeierige wereld van rum-smokkelaars in Tampa.

Affleck gaf bijrollen aan Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller en Zoe Saldana. Ook Chris Cooper – in het door Affleck geregisseerde The Town even te zien als zijn vader – heeft opnieuw een rol. Live by Night verschijnt op 26 januari in de Nederlandse bioscopen.