Tweede trailer voor Everest

Geplaatst: door de redactie

Regisseur Baltasar Kormàkur (bekend van Contraband en 2 Guns) verzamelde een flinke sterrencast voor het waargebeurde Everest - een film die uiteraard het best in IMAX bekeken kan worden. Bekijk nu alvast de tweede trailer voor het bergbeklimmersdrama dat in september in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

Everest brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die te maken krijgen met één van de meest hevige sneeuwstormen uit de geschiedenis en terecht komen in een adembenemende strijd om te overleven. De naam van Jason Clarke (Terminator: Genisys) - die we in de trailer naar huis zien bellen met Keira Knightley - staat bovenaan op de poster, maar het ensemble bestaat verder nog uit oa. Josh Brolin (Inherent Vice), John Hawkes (The Sessions), Robin Wright (House of Cards), Sam Worthington (Avatar), Emily Watson (War Horse) en Jake Gyllenhaal (Southpaw).

Everest werd gedeeltelijk geschoten in onder meer de Pinewood Studio's in Londen, maar Kormàkur en zijn cast en crew filmden ook op locatie in Nepal en in de Italiaanse Alpen. Het op feiten gebaseerde scenario komt van de hand van Simon Beaufoy (Oscarwinnaar voor het script van Slumdog Millionaire) en William Nicholson (Unbroken, Mandela). De film verschijnt op 17 september in Nederland.

Bekijk ook de eerste trailer voor Everest