Tweede trailer voor dramafilm Freeheld

Geplaatst: door de redactie

Julianne Moore (Still Alice) en Ellen Page (X-Men) zijn lesbische lovers die strijden voor gelijke rechten in Freeheld. Lionsgate zette vandaag een tweede trailer voor de waargebeurde dramafilm online. Bekijk de nieuwe beelden.

Freeheld werd gebaseerd op de gelijknamige - en Oscarwinnende - documentaire uit 2007. Het scenario is afkomstig van de schrijver van het Philadelphia, dat een aantal van dezelfde thema's aansneed. In de film geeft Moore gestalte aan een agente die te horen krijgt dat ze terminaal ziek is. Ze wil haar opgebouwde pension nalaten aan haar grote liefde (Paige), maar stuit vervolgens op veel weerstand van de overheid. En dus stapelen een heleboel nieuwe problemen zich op.

Uiteraard vindt het tweetal wel de nodige medestanders in hun strijd voor gelijke rechten. Michael Shannon speelt een meer conservatieve agent die toch zijn door Moore gespeelde collega ondersteunt, terwijl Steve Carell juist te zien is als een homoseksuele advocaat / activist. Freeheld verschijnt begin oktober in Amerika, maar heeft hier nog geen releasedatum.

Miley Cyrus ondersteunt de trailer met het nieuwe nummer Hands of Love - speciaal voor de film geschreven door Linda Perry.