Turtles-reboot op lange baan

Geplaatst: door de redactie

Nu was het sowieso al wachten tot december 2013 voordat Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael in de bioscoop zouden terugkeren, maar volgens ingewijden wordt de reboot nu pas op zijn vroegst in mei 2014 verwacht. Filmstudio Paramount zou namelijk alles behalve tevreden zijn over het huidige script.

Personeel dat bezig was met de preproductie van de door Jonathan Liebesman (Wrath Of The Titans) geregisseerde en door Michael Bay (Transformers) geproduceerde film, heeft van Paramount te horen gekregen dat de film "voor onbepaalde tijd is uitgesteld".

Paramount legde veel geld neer om de rechten van de franchise over te nemen van New Line Cinema. Dat bracht in de jaren '90 drie live-action kaskrakers over de gemuteerde, naar Italiaanse kunstenaars vernoemde, schildpadden uit. Daarnaast verscheen in 2007 nog het geheel geanimeerde TMNT.

Het uitstel is een pijnlijke zaak voor de studio. Paramount zag zich namelijk - om verschillende redenen - dit jaar ook al genoodzaakt enkele grote releases, waaronder G.I. Joe: Retaliation en Brad Pitt's World War Z, door te schuiven naar volgend jaar.