Transporter reboot heeft eerste teaser trailer

Geplaatst: door de redactie

Zeven jaar na de derde Transporter zijn we alweer aanbeland bij de reboot. Luc Besson (Leon, Lucy) is nog steeds producent via zijn Europacorp filmstudio (Colombiana, Taken 3), maar voor de rest is er wel wat veranderd. Om te beginnen geen Jason Statham meer in de rol van Frank Martin; dit keer mag Ed Skrein rond rijden met levensgevaarlijke pakketjes in de kofferbak.

Skrein speelde eerder in het gangsterdrama Ill Manors en was te zien in een paar afleveringen van Game of Thrones, voordat zijn rol hercast werd met onze eigen Michiel Huisman. In zijn Transporter herstart wordt Martin verraden door zijn opdrachtgeefster Anna (Loan Chabanol uit Fading Gigolo) die zijn vader (Ray Stevenson uit Insurgent) kidnapped. Vervolgens dwingt ze hem om een aantal Russische gangsters die zich bezighouden met mensenhandel uit de weg te ruimen.

The Transporter Refueled werd geregisseerd door Camille Delamarre, eerder als editor werkzaam aan de derde Transporter-film met Statham. Hij maakte vorig jaar zijn regiedebuut met het eveneens door Besson geproduceerde Brick Mansions, één van de laatste films met Paul Walker. Hoewel Luc Besson dus nog wel producent is, heeft hij voor het eerst geen script-credit, het scenario is dit keer afkomstig van Bill Collage en Adam Cooper (Tower Heist, Exodus). De film komt op 24 september uit in Nederland.