Trailer voor Wim Wenders' Every Thing Will Be Fine

Geplaatst: door de redactie

We kennen James Franco toch vooral van schijtlollige rollen in films als Spring Breakers, This is the End en The Interview. De acteur schuwt ook een flinke dramatische rol op zijn tijd niet, zoals in Every Thing Will Be Fine. Weer eens een speelfilm van de Duitse filmmaker Wim Wenders, die de afgelopen jaren vooral lof oogste met documentaires als Pina en The Salt of the Earth. De half juli verschijnende film heeft nu een Nederlandse trailer.

Everything Will Be Fine beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière tijdens de Berlinale en draait om de schrijver Tomas Eldan (Franco). Hij stapt na een huiselijk geschilletje van niks in zijn auto en veroorzaakt een ongelukt waarbij een jong kind om het leven komt. De jaren daarna worstelt hij met die tragedie. Wanneer Tomas na twaalf jaar het hoofdstuk eindelijk af lijkt te kunnen sluiten, blijkt dat anderen nog lang niet zover zijn.

In het door Wim Wenders naar een script van Bjørn Olaf Johannessen geregisseerde Every Thing Will Be Fine zijn naast Franco onder meer ook Rachel McAdams (A Most Wanted Man, Aloha, Southpaw), Charlotte Gainsbourg (Melancholia, 3 CoeursNymphomaniac, Samba) en Peter Stormare (The Zero Theorem, 22 Jump Street) te zien. Het drama verschijnt op 16 juli in de Nederlandse bioscopen.