Trailer voor White Bird In A Blizzard

Geplaatst: door de redactie

Zonder twijfel kunnen we 2014 beschouwen als het jaar waarin Shailene Woodley definitief doorbrak. Na haar bijrol in The Descendants, rees de ster van de jonge Amerikaanse met hoofdrollen in Divergent en The Fault In Our Stars dit jaar tot ongekende hoogten. In november valt de Amerikaanse - eindelijk, de première was afgelopen januari tijdens Sundance - te bewonderen in White Bird In A Blizzard, gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Kasischke.

Woodley geeft in de boekverfilming gestalte aan het 17-jarige meisje Kat Connor, bij wie de tienerhormonen door het ranke lijfje gieren. Ze heeft een innige band met haar moeder Eva (Bondgirl Eva Green, die vanaf komende week ook te zien is in Sin City: A Dame To Kill For) en de twee hebben ogenschijnlijk geen geheimen voor elkaar. Tot op een dag moeder Eva ineens spoorloos verdwenen is. Kat komt terecht in een spiraal van chaos en seks en ontdekt bovendien een geheim over haar moeder dat haar leven voorgoed zal veranderen.

Naast Woodley en Green spelen ook Christopher Meloni (Sin City: A Dame To Kill For, Man Of Steel), Gabourey Sidibe (Precious, Seven Psychopaths), Angela Bassett en Shiloh Fernandez voorname rollen. De regie van de thriller is in handen van Gregg Araki, die eerder onder meer Mysterious Skin met Joseph Gordon-Levitt en Smiley Face met Anna Feris afleverde. Lumière brengt White Bird In A Blizzard op 20 november 2014 naar de Nederlandse bioscopen.