Trailer voor Suburbicon

Geplaatst: door Tom van Steensel

Matt Damon besluit wat ongure types te vermoorden in de trailer voor Suburbicon. De zwarte komedie werd geregisseerd door George Clooney (die Damon al eens eerder regisseerde in The Monuments Men) en geschreven door Joel en Ethan Coen (die al eens eerder met Damon werkten aan de western True Grit).

Suburbicon is een op het eerste gezicht nette gemeenschap, met betaalbare huizen en keurig verzorgde voortuinen. Een perfect plek om je kinderen op te voeden en dat is dan ook precies waar Gardner Lodge (Damon) daar eind jaren vijftig mee bezig is. Totdat criminelen (onder meer vertegenwoordigd door Oscar Isaac) zijn vrouw vermoorden en het ook op zijn zoontje voorzien hebben. En dan wordt het tijd om het rustige plaatsje te laten veranderen in een bloedbad. Julianne Moore is te zien als de tante van de zoon van Damon.

De Coens hadden het script voor Suburbicon al een behoorlijke tijd klaarliggen. Eerste wilden ze het verhaal verfilmen met Clooney in de Oscar Isaac-rol, maar uiteindelijk kwam de acteur aan boord als regisseur en herschreef hij het script (hij verplaatste de setting van de jaren tachtig naar de jaren vijftig en voegde nog meer bloed en geweld toe) samen met Grant Heslov. Volgens het tweetal zijn de thema's van de film (oliedomme mensen maken hele foute beslissingen) enigszins te vergelijken met die van Fargo en Burn After Reading.

Suburbicon verschijnt op 16 november in de Nederlandse bioscopen.