Trailer voor Stoker

Geplaatst: door de redactie

Terwijl zijn Oldboy wordt omgezet in een "Spike Lee Joint", waagt Chan-wook Park zich aan zijn eerste Engelstalige speelfilm. Bekijk de trailer voor Parks Stoker met Mia Wasikowska en Nicole Kidman.

In Stoker speelt Kidman een vrouw die instort wanneer ze haar man verliest door een auto-ongeluk en achterblijft met haar dochter die gespeeld wordt door Mia Wasikowska. Een voor de dochter onbekende oom (Matthew Goode) komt in huis wonen om het tweetal op te vangen, maar hij blijkt zo zijn eigen sinistere agenda te hebben. De titel is ook een hommage aan de schrijver van Dracula, maar Stoker is een psychologische horrorfilm die niets met vampiers te maken heeft. De invloed van Shadow of a Doubt van Alfred Hitchcock is wel overduidelijk merkbaar.

De film werd geschreven door Wentworth Miller, die we vooral kennen als acteur en dan met name van zijn rol als Michael Scofield in Prison Break. Hij schreef het script voor Stoker onder een pseudoniem om er zeker van te zijn dat iedereen het onbevooroordeeld zou lezen. En dat pakte goed uit, want het scenario stond in 2010 nog op de lijst met de tien beste ongeproduceerde scripts in Hollywood. Stoker heeft nog geen Nederlandse releasedatum.