Trailer voor Stephen King-verfilming It

Geplaatst: door Tom van Steensel

De demonische clown Pennywise is terug in de eerste teaser trailer voor de nieuwe verfilming van het door Stephen King geschreven It. Bill Skarsgard (Hemlock Gove) neemt de rol over van Tim Curry, die het personage vertolkte in de oude tv-adaptatie.

It draait om een serie gruwelijke kindermoorden in het fictieve plaatsje Derry. Het blijkt het werk te zijn van een buitenaardse kracht, die zich kan manifesteren als verschillende angsten, maar het liefst de vorm van een clown aanneemt. Volwassenen kunnen hem echter niet zien en dus is het aan een groepje van zeven jonge buitenbeentjes om hem tegen te houden. De nieuwe verfilming van It moet straks twee delen gaan bestrijken. In het vervolg komen de kinderen – net als in het boek en in de vorige adaptatie – als volwassenen nogmaals samen wanneer de kindermoorden opnieuw beginnen.

De kinderen worden gespeeld door onder andere Jaeden Lieberher (Midnight Special) en Finn Wolfhard (Stranger Things). De boekverfilming zou eerst geregisseerd worden door Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation), maar zijn plek werd na meningsverschillen met de studio overgenomen door Andrés Muschietti (Mama). It verschijnt op 7 september in de Nederlandse bioscopen.

De oude tv-versie stond ooit in onze top 10 van Stephen King-verfilmingen.