Trailer voor Spotlight

Geplaatst: door de redactie

Sinds het succes van Birdman heeft Michael Keaton (Batman) plots weer een aantal grote projecten in aantocht. Zo vinden we hem terug in de ensemble cast van Spotlight; een dramafilm over het onderzoek van de Boston Globe naar seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk. Bekijk nu de trailer voor de film.

De onthullende artikelen die destijds in de Boston Globe verschenen waren in 2003 goed voor een Pulitzer prijs. Hun zogenaamde Spotlight-team van nieuwsreporters deed jarenlang onderzoek naar alle aantijgingen van seksueel misbruik door de Katholieke Kerk. Hun bevindingen schenen licht op verborgen samenzweringen die verder reikten dan ze ooit hadden kunnen denken. De film werd geregisseerd door Thomas McCarthy (bekend van het goed ontvangen The Station Agent met Peter Dinklage) die het nieuwsverhaal tot script bewerkte met Josh Singer (The West Wing, Law & Order).

Keaton geeft in de film gestalte aan Walter Robinson - de editor van het Spotlight-team. De journalisten waar hij mee samenwerkt worden gespeeld door onder meer Rachel McAdams (momenteel te zien in True Detective) en Mark Ruffalo (Infinitely Polar Bear). Ook Liev Schreiber (die op televisie ook al te maken kreeg met misbruik door de kerk in Ray Donovan) en John Slattery (Mad Men) spelen werknemers van de krant, terwijl andere bijrollen zijn weggelegd voor Stanley Tucci en Billy Crudup. Spotlight verschijnt op 28 januari in de Nederlandse bioscopen.