Trailer voor soort van Cloverfield sequel

Geplaatst: door de redactie

J.J. Abrams en Matt Reeves wisten ooit de wereld te verrassen met een totaal onverwachte teaser voor Cloverfield en vandaag gebeurde min of meer hetzelfde met de teaser voor de soort van sequel. Bekijk alvast wat van 10 Cloverfield Lane.

Bad Robot had eerder namelijk de thriller Valencia (ook ooit bekend als The Cellar) op de agenda staan, maar vandaag kwam naar buiten dat de door Dan Trachtenberg geregisseerde film eigenlijk een - en we quoten nu Abrams zelf - "bloedverwant" is van het door Reeves gemaakt Cloverfield. Die found footage film draaide om een stel New Yorkers die te maken kregen met de invasie van een gigantisch monster. Hoe 10 Cloverfield Lane precies in het plaatje van de eerste film gaat passen is nog even afwachten.

Het lijkt waarschijnlijk dat de film zich afspeelt in dezelfde wereld als Cloverfield. De trailer introduceert alvast drie personages gespeeld door Mary Elizabeth Winstead (The Thing), John Goodman (Trumbo) en John Gallagher Jr. (Short Therm 12). Winstead verklapte al wat: ze speelt een vrouw die door Goodman en Gallagher vast wordt gehouden in een schuilkelder, omdat er volgens hen buiten een nucleaire ramp plaats heeft gevonden. De film heeft vooralsnog een Nederlandse releasedatum van 10 maart.