Trailer voor Shakespeare adaptatie Anarchy AKA Cymbeline

Geplaatst: door de redactie

Michael Almereyda's Shakespeare adapatie Cymbeline heeft een nieuwe titel en een nieuwe trailer. Bekijk Ed Harris (Run All Night) en Ethan Hawke (Good Kill) in de misdaadfilm die inmiddels door het leven gaat onder de naam Anarchy.

En daarmee zijn de vergelijkingen met de tv-serie Sons of Anarchy compleet: die serie was gebaseerd op Hamlet (dat ook ooit door Almereyda werd verfilmd met Hawke in de hoofdrol) en ook Anarchy speelt zich af een wereld van motorbendes die met elkaar in strijd zijn. En dan met het taaltje uit het oorspronkelijke toneelstuk intact, net als eerder met bijvoorbeeld Much Ado About Nothing.

Harris geeft gestalte aan de leider van een gevreesde bende en gaat een keiharde strijd aan met zowel zijn rivalen als corrupte agenten. Milla Jovovich is zijn "old lady" en andere bijrollen zijn er voor Dakota Johnson (50 Shades of Grey), John Leguizamo (Chef) en Anton Yelchin (The Beaver). In Amerika verschijnt Anarchy in maart in de bios en op VOD, een Nederlandse releasedatum is er nog niet.