Trailer voor Nederlandse zwemdocu 0,03 seconde

Geplaatst: door de redactie

Voor de Nederlandse zwemploeg was de Olympische Zomerspelen van vorig jaar in Rio de Janeiro één van de minst succesvolle deelnames in jaren. Regisseur Suzanne Raes volgde vijf Nederlandse topzwemmers van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race in de Braziliaanse stad. Het resultaat heet 0,03 Seconde en die in april verschijnende documentaire heeft nu een trailer.

In 0,03 Seconde zien we hoe topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman jarenlang trainen voor dat ene doel. Ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

De documentaire van Raes belooft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

Benieuwd geworden naar 0,03 Seconde? Vanaf donderdag 13 april draait ie in de Nederlandse filmtheaters.