Trailer voor Life van Anton Corbijn

Geplaatst: door de redactie

Een film over een fotograaf die kiekjes mag schieten van een acteur; daar lijkt onze eigen Anton Corbijn (A Most Wanted Man) bij uitstek een geschikte kandidaat voor. Bekijk Dane DeHaan (Kill Your Darlings) en Robert Pattinson (Maps to the Stars) in de trailer van het door Corbijn geregisseerde Life. Entertainment One brengt de film in oktober uit in Nederland.

 

In Life volgen we de jonge en ambitieuze fotograaf Dennis Stock (Pattinson). Hij ontvangt op een dag de opdracht om opkomend talent James Dean (DeHaan) te fotograferen voor LIFE Magazine. Tijdens de opdracht reizen ze van Los Angeles naar Indiana en ontstaat er een bijzondere vriendschap. James Dean stierf al op 24-jarige leeftijd, maar groeide desondanks uit tot één van de grootste Hollywood iconen ooit. De foto's die Stock maakte tijdens zijn reis werden later legendarisch.

De film toont ook Deans chaotische relatie met het Hollywood-systeem, hier vertegenwoordigd door Warner Brothers studiobaas Jack Warner, gespeeld door Ben Kingsley (Gandhi). Ook Stocks relatie met zijn baas, gespeeld door Joel Edgerton (The Gift), is wat hobbelig, omdat hij niet meteen gelooft dat Dean het ver zal gaan schoppen in de filmwereld. Life is vanaf 8 oktober te zien in Nederland.