Trailer voor Legend met dubbelrol Tom Hardy

Geplaatst: door de redactie

Na Mad Max: Fury Road gaan we Tom Hardy binnenkort zien in het waargebeurde gangsterdrama Legend. En daarin zien we hem zelfs dubbel, want Hardy speelt een tweelingbroer. Bekijk na de teaser nu de volledige trailer voor de film.

Legend volgt de opkomst en ondergang van twee legendarische gangsterbroers; Reggie en Ron Kray, beide gespeeld door Hardy. In de jaren vijftig en zestig werkten ze zich omhoog in de onderwereld van Londen, ook gesteund door Amerikaanse criminelen (in de film vertegenwoordigd door Chazz Palminteri uit The Usual Suspects) die van de hoofdstad van Engeland het Las Vegas van Europa willen maken. Bijrollen in de misdaadfilm zijn er voor Emily Browning (Sucker Punch), Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service), David Thewlis (War Horse) en Christopher Eccleston (Thor: The Dark World).

Legend is een project van Brian Helgeland, die het script schreef en de regie voor zijn rekening nam. Helgeland schreef eerder scenario's voor misdaadfilms als Payback, Mystic River, Man on Fire en L.A. Confidential. Voor het script van die laatste titel won hij een Oscar. Zijn laatste film als regisseur was de nooit in de Nederlandse bioscopen uitgebrachte biopic 42. Legend verschijnt in september in Engeland, maar heeft bij ons momenteel nog geen releasedatum.