Trailer voor John Woo’s Manhunt

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na de historische epics Red Cliff en The Crossing keert John Woo weer terug naar het genre waar hij groot mee is geworden. Manhunt debuteert volgende maand op de filmfestivals van Venetië en Toronto, maar de eerste trailer is al online verschenen.

In de jaren tachtig en negentig was Woo verantwoordelijk voor Hong Kong-actieknallers als A Better Tomorrow, The Killer en Hard Boiled. Die laatst titel leverde hem een ticket naar Amerika op, waar hij werkte aan films als Hard Target, Mission: Impossible II en Face/Off. In Manhunt zien we al zijn bekende handelsmerken (rondvliegende duiven, personages met in elke hand een pistool) weer terug. Woo gaf zelf ook al aan dat zijn nieuwe project terugharkt naar de stijl van zijn oudere werk.

De actiethriller is een remake van een Japanse film uit de jaren zeventig, waarin een man ten onrechte beschuldigd wordt van een aantal vreselijke misdaden. Vervolgens gaat hij op eigen houtje op zoek gaat naar de werkelijke daders, terwijl de politie hem op de hielen zit. Een bekend gegeven dus, waar Woo hopelijk een nieuwe draai aan kan geven. De film heeft momenteel nog nergens een releasedatum.