Trailer voor Freeheld

Geplaatst: door de redactie

In 2008 won de korte documentaire Freeheld een Oscar en de schrijver van Philadelphia maakte van dat waargebeurde verhaal een volwaardig filmscenario. Bekijk Julianne Moore (Still Alice) en Ellen Page (Juno) in de trailer voor Freeheld.

Inmiddels is er natuurlijk het één en ander veranderd, maar in Freeheld moeten geliefden Hester (Moore) en Stacie (Paige) nog volop vechten voor hun rechten. Hester is een onderscheiden agente in het politie-korps van New Jersey die op een dag te horen krijgt dat ze ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft. Ze wil haar opgebouwde pensioen nalaten aan haar grote liefde Stacie, maar daar denkt de staat anders over. En dus moet het tweetal vervolgens niet alleen meer vechten tegen de ziekte...

De twee belangrijkste bijrollen in de film worden gespeeld door Steve Carell (onlangs genomineerd voor een Oscar voor Foxcatcher) en Michael Shannon (ooit genomineerd voor een Oscar voor Revolutionary Road). Shannon speelt een collega van Hester en Carell is te zien als een activist die vecht voor gelijke rechten. Beide besluiten het lesbische koppel bij te staan in hun strijd. Freeheld werd geregisseerd door Peter Sollet (Nick and Norah’s Infinite Playlist). De film heeft hier nog geen releasedatum.