Trailer voor familiefilm Dikkertje Dap

Geplaatst: door de redactie

Wie is er niet groot mee geworden: "Dikkertje Dap klom op de trap, 's morgens vroeg om kwart over zeven. Om de giraf een klontje te geven". Dat kinderversje van Annie M.G. Schmidt is door Mirjam Oomkes (Kappen!, De Groeten van Mike!) en Laura Weeda verwerkt tot filmscript. Dikkertje Dap verschijnt begin oktober in de bioscoop en de familiefilm kreeg alvast een trailer.

Dikkertje Dap (Liam de Vries) is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf (stem van Yannick van de Velde), een giraf. Omdat zijn opa (Martijn Fischer, Bloed, Zweet & Tranen) verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen.

Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Het door Barbara Bredero (Mees Kees) geregisseerde Dikkertje Dap, met verder rollen voor onder meer Egbert Jan Weeber (Hartenstraat, Michiel de Ruyter) en Medi Broekman (Toscaanse Bruiloft) als de ouders van Dikkertje Dap en Dolores Leeuwin (Heksen Bestaan Niet) als Juf Nellie, is vanaf Dierendag (4 oktober) te zien in de Nederlandse bioscopen.