Trailer voor drama Stronger over aanslag Boston Marathon

Geplaatst: door de redactie

De bomaanslag tijdens de Boston Marathon van 2013 was eerder dit jaar al onderwerp van Peter Bergs politiedrama Patriot's Day. Begin oktober verschijnt een tweede film over de terroristische aanslag door de Tsjetsjeense broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev: Stronger met hoofdrollen voor Jake Gyllenhaal en Orphan Black's Tatiana Maslany.

Stronger is het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin (Maslany) terug te winnen, wacht de 27-jarige Jeff haar op bij de finish van de Boston Marathon op het moment van de aanslag en verliest beide benen. 

Wanneer hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt, helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen. Met de onvoorwaardelijke steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces. Een periode waarin familiebanden op de proef worden gesteld, de trots van een gemeenschap wordt bepaald en zijn innerlijke moed om met deze verwoestende tegenslag om te gaan overheerst.

Stronger is geregisseerd door David Gordon Green, die eerder films als Prince Avalanche, Joe en Manglehorn afleverde. Het drama verschijnt donderdag 5 oktober in de Nederlandse bioscopen.