Trailer voor Demolition

Geplaatst: door de redactie

Jake Gyllenhaal is erg lekker bezig momenteel. Binnenkort is de acteur in de bioscoop te zien in twee van onze films die je deze maand niet mag missen, maar daarmee is de koek nog lang niet op. Zo nam hij ook nog de hoofdrol in het later te verschijnen Demolition op zich. De eigenzinnige dramfilm werd geregiseerd door Jean-Marc Vallée, bekend van onder meer Dallas Buyers Club en Wild.

 

De Donnie Darko-acteur speelt een een zeer succesvolle zakenman die instort wanneer zijn vrouw om het leven komt bij een auto-ongeluk. Naar aanleiding van onvrede over een snoep-automaat begint hij klaagbrieven te schrijven naar de fabrikant. Die klaagbrieven veranderen echter al snel in persoonlijke ontboezemingen en op die manier komt hij in contact met een klantenservice medewerker (Naomi Watts) die zich zijn lot aantrekt en hem helpt een nieuw leven op te bouwen. Maar daarvoor moet zijn oude leven wel even helemaal afgebroken worden.

De belangrijkste bijrollen in de film zijn voor Chris Cooper en Judah Lewis. Cooper is te zien als de vader van Gyllenhaals overleden vrouw en Lewis geeft gestalte aan het jonge zoontje van Watts. Demolition heeft momenteel in Nederland nog geen releasedatum. Gyllenhaal is vanaf 10 september te zien in Southpaw (waarin hij toevalligerwijs ook de dood van zijn vrouw probeert te verwerken) en vervolgens zien we hem een week later ook in Everest.