Trailer voor Chi-Raq

Geplaatst: door de redactie

Spike Lee komt weer met een nieuwe joint. Voor Chi-Raq adapteerde de maker van Do The Right Thing het Griekse toneelstuk (!) Lysistrata van Aristophanes, maar dan in een moderne setting. Bekijk de trailer voor de komische dramafilm.

Lysistrata gaat over Griekse vrouwen die besluiten geen seks meer te hebben met hun gewelddadige mannen om zo de oorlog te boycotten. In Chi-Raq - de titel verwijst naar het "oorlogsgebied" in Chicago - besluiten een aantal vrouwen dezelfde manier toe te passen om het geweld in hun omgeving een halt toe te roepen. Ze nemen het besluit nadat een verdwaalde kogel een kind raakt en doodt. De verteller in de trailer wordt gespeeld door Samuel L. Jackson, die onlangs nog met Lee werkte aan Oldboy.

Lee trommelde meer bekende namen op met o.a. John Cusack, Jennifer Hudson, Angela Bassett en komieken Nick Cannon, Dave Chappelle en D.B. Sweeney. Ook Wesley Snipes is van de partij in zijn eerste samenwerking met Lee sinds Jungle Fever uit 1991. Chi-Raq heeft nog geen releasedatum.