Trailer voor The Butler

Geplaatst: door de redactie

Na het bejubelde Precious kwam het bizarre The Paperboy, maar met The Butler lijkt regisseur Lee Daniels zich weer in wat Oscar-vriendelijker vaarwater te begeven. Bekijk de eerste trailer voor de film waarin Forest Whitaker een gigantische sterrencast aanvoert.

Whitaker (die in 2007 een Oscar in ontvangst mocht nemen voor The Last King of Scotland) speelt Cecil Gaines, een butler die van 1952 tot 1986 werkzaam was in het witte huis. In die tijdspanne maakte hij acht presidenten mee en had hij een uniek zicht op de sociale en politieke ontwikkelingen, terwijl hij zelf zwijgzaam op de achtergrond moest blijven. Een soort Forrest Gump meets The Remains of the Day zeg maar. Regisseur Lee Daniels is samen met Danny Strong verantwoordelijk voor het scenario, dat ze baseerden op een artikel dat Wil Haygood schreef voor The Washington Post.

Hadden we de sterrencast al genoemd? De presidenten worden gespeeld door acteurs als John Cusack (Nixon), Robin Williams (Eisenhower), James Marsden (John F. Kennedy), Liev Schreiber (Lyndon B. Johnson) en Alan Rickman (Ronald Reagan). Verder zijn onder andere Terrence Howard, Melissa Leo, Cuba Gooding Jr. en Vanessa Redgrave te zien. Ook Oprah Winfrey heeft een rolletje. The Butler heeft nog geen Nederlandse releasedatum.