Trailer voor Black Mass met Johnny Depp

Geplaatst: door de redactie

Een tijdje terug zagen we in een eerste teasertje voor Black Mass hoe Johnny Depp als Whitey Bulger de spanning in de eetkamer deed oplopen, en vandaag kregen we een eerste officiele trailer voor het waargebeurde misdaaddrama voorgeschoteld. De trailer is weliswaar een halve minuut korter dan de teaser, maar bevat volop nieuwe beelden.

De film van Scott Cooper, die Jeff Bridges naar een Oscar regisseerde in Crazy Heart, speelt zich af in het Boston van de jaren zeventig. Een ambitieuze FBI-agent (Joel Edgerton) overtuigt crimineel James 'Whitey' Bulger (Depp) om met hem samen te werken om zo de Italiaanse maffia uit de weg te kunnen ruimen. Maar hun samenwerking verloopt niet vlekkeloos, waardoor Bulger uit de handen van de wet weet te blijven en zich omhoogwerkt tot de meest gevreesde baas in de onderwereld van Boston.

Eerder was het personage van Jack Nicholson in The Departed al losjes gebaseerd op Bulger, maar Black Mass moet het ware verhaal over de opkomst van de Iers-Amerikaanse gangster vertellen. De belangrijkste bijrollen in de film zijn voor Kevin Bacon (The Following) als de baas van de FBI-agent die gespeeld wordt door Edgerton en Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) als de broer van Bulger die carrière wist te maken in de politiek. De misdaadfilm is vanaf 15 oktober te zien in Nederland.