Trailer Savages

Geplaatst: door de redactie

Oliver Stone heeft weer een controversieel onderwerp gevonden om z'n tanden in te zetten: drugs. Na oorlogsklassiekers Platoon en Born on the Fourth of July, 'aanklacht' tegen het financiële systeem Wall Street en vervolg, en politieke films JFK en Nixon is het hopen dat het weer een instant cult-classic à la Natural Born Killers wordt.

De cast is in ieder geval interessant, en de eerste helft van de trailer is zeker ook veelbelovend, op een Blow, of misschien zelfs Traffic-achtige wijze. Daarna wordt het echter een beetje een bende, en wordt er zoals te vaak het geval is veel te veel weggegeven. Wat uiteindelijk overblijft is waarschijnlijk een banale jaren '80 actiefilm waarin in dit geval twee mannen op de Rambo-tour gaan om hun gezamenlijke (!) vriendin te redden... Wat verwachten we ervan?

Stone baseerde de film op de gelijknamige New York Times best-seller van Don Winslow, en koos onder meer Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Uma Thurman, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch en Demian Bichir om het verhaal na te spelen. Savages zal waarschijnlijk eind september in de Nederlandse bioscopen draaien.