Trailer Pacific Rim

Geplaatst: door de redactie

Eindelijk bewegend beeld van het project dat regisseur Guillermo Del Toro ging doen, omdat hij te lang moest wachten op groen licht voor The Hobbit. Bekijk de eerste trailer voor Pacific Rim: zijn ode aan de Japanse monstermovies.

Charlie Hunnam (Deadfall) legt in de trailer de basis van de plot uit: door een portal in de oceaan komen Kaiju (oftewel gigantische monsters zoals we die zagen in de Godzilla-films) naar boven. Om ze te weren worden Jaegers gebouwd: al even gigantische robots die door twee piloten bestuurd moeten worden. Hunnam en Rinko Kikuchi spelen twee van die piloten. Ook Idris Elba is te zien en te horen in de trailer, en daarnaast is er een rol voor de nog ongeziene Ron Perlman, die eerder met Del Toro werkte aan films als Cronos, Blade II en Hellboy.

De stem van de HALL-achtige computer wordt gedaan door Ellen McLain, die iets soortgelijks deed in de Portal-computerspellen van Valve. Om alvast de bouwplannen van de Jaegers te bekijken, moet je naar beneden scrollen. Pacific Rim verschijnt hier op 18 juli 2013 in IMAX en 3D.